Навигација

Наш студентски стартап тим “NavBlind” победник Берзе предузетничких идеја 2024

У организацији Универзитета у Доњој Горици, из Црне Горе, претходне недеље у Подгорици одржано је такмичење Берза предузетничких идеја. Идеја студентског тима NavBlind освојила је највише симпатија инвеститора и партнера догађаја и победила је на овом догађају.

NavBlind је стартап идеја студената Електротехничког факултета у Београду, која има за циљ да помогне слепим и слабовидим особама да воде квалитетније животе. Тим студената, у саставу Слободан Исаковић, Михаило Жарковић и Павле Зечевић, тренутно ради на развоју иновативне мобилне апликације која ће првенствено помоћи слепим и слабовидим особама у коришћењу градског превоза, али и у другим активностима. Тим је о предузетништву учио кроз стручни програм Route2Launch, у коме пројекат раде под менторством колеге др Дражена Драшковића, са ЕТФ, колегинице др Ане Поледице и колеге Ивана Тодоровића, са ФОН. Такође, стручну подршку и коментор у техничком и научном домену предложеног решења је и колега др Милош Бјелић, са ЕТФ. Техничко решење ове стартап идеје биће представљено на конференцији ЕТРАН 2024, у јуну ове године у Нишу.

Подсетићемо да је у октобру 2023. године, овај студентски тим, на Е-MOBILITY форуму, такмичењу иновативних технолошких решења из области аутомотива и урбане мобилности, у Београду, такође освојио прво место.

Честитамо тиму NavBlind на оствареним наградама, а студентима Електротехничког факултета желимо много овако успешних и креативних предузетничких идеја. У циљу подршке студентима Електротехнички факултет у Београду и наш Иновациони центар (ИЦЕФ) покренули су пројекат „Иновациони инкубатор“ са циљем подршке стартап тимовима у првим предузетничким корацима. Заинтересовани тимови треба да се јаве путем и-мејла: inovacioni.inkubator@etf.bg.ac.rs

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2983/x4a79ssi.bmp