Навигација

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ БРУЦОША

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ БРУЦОША студијског програма Електротехника и рачунарство одржан је 22. септембра у амфитеатру „Никола Тесла“, уз присуство великог броја бруцоша.

Декан Електротехничког факултета, проф. Дејан Гвоздић, обратио се студентима који су први пут уписали прву годину основних студија школске 2023/2024. године. Говорећи о томе колико је ово значајан тренутак, како за саме бруцоше, тако и за Факултет, Декан је истакао да ове године Факултет слави 75. година од оснивања. Подсетио је да је прошле године обележен стогодишњи јубилеј од издавања прве дипломе из области електротехнике у Србији на Универзитету у Београду.

У свом обраћању, Декан је истакао да област електротехнике и рачунарства прожима све сфере савременог сајбер – физичког друштва. Набројао је теме из различитих грана електротехнике и рачунарства за које је извесно да ће бити изазови у професионалној каријери данашњих бруцоша. Декан је истакао да добро познавање фундаменталних принципа струке, омогућава будућим стручњацима да успешно прате трендове које развој савременог друштва намеће. У том контексту, истакао је и значај математике и физике, као наука које су фундаменталне за разумевање електротехнике. У свом обраћању, Декан је подсетио студенте и на њихове обавезе и у смислу редовног студирања, али и у ширем контексту њиховог успеха у свим сферама живота. На крају свог обраћања, Декан је пожелео студентима пуно успеха на студијама.

Бруцошима се такође представио и студент продекан, Лазар Вујчић, пожелео им добродошлицу и дао основне информације о улози студента продекана.

Овај свечани скуп се након тога наставио обраћањем наставника предмета прве године студијског програма Електротехника и рачунарство.

Скуп је завршен обраћањем продеканице за наставу, Јелене Ћертић која је упутила студенте да већ од понедељка редовно прате наставу, обавештења и све друго што чини студентски живот.

Колектив Електротехничког факултета генерацији бруцоша 2023/2024 жели пуно успеха на личном и професионалном плану и да им студије Електротехнике и рачунарства помогну да достигну циљеве којима стреме.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2832/Sl_01.png
  • /uploads/attachment/vest/2832/Sl_02.png