Навигација

Отворен конкурс Хјуберт Хамфри програма за стипендирани боравак у Сједињеним Амерчким Државама

Сви запослени млади на почетку својих каријера могу се пријавити за стипендирани десетомесечни боравак и усавршавање на САД универзитетима у току академске 2020/21. године путем Хјуберт Хамфри програма. Конкурс је отворен до 18. јуна 2019. године.

Хјуберт Хамфри програм Државног секретаријата Сједињених Амерчких Држава пружа професионалцима из целог света који тек развијају своје каријере могућност усавршавања кроз боравак и учење на универзитетима широм САД, као и за развијање сарадње са колегама из САД и других земаља.  

Конкурс је отворен за држављане Републике Србије који су стално запослени у државном или приватном сектору, са стеченим универзитетским образовањем и добрим знањем енглеског језика. Области које су обухваћене програмом односе се пре свега на одрживи развој, демократију и владавину права и образовање.

Целокупан текст конкурса са детаљно представљеним условима и процедуре за пријаву доступан је на на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (одељак ”Стипендије страних влада и фондација 2019. године”), а заинтересовани се могу обратити и контакт особи Министарства на: jelena.pazun@mpn.gov.rs.